سپیدار       Sepidaar

سپیدار Sepidaar

در این هوا، چه نفس ها، پر آتش است و خوش است
سپیدار       Sepidaar

سپیدار Sepidaar

در این هوا، چه نفس ها، پر آتش است و خوش است

تاملاتی درباره عراق...(کلمه اول)

سلام… من هنوز نشنیدم ولی مثل این که می شه گفت قیافه گرفتن هم اومد و نیومد داره… ما اومدیم یه قیافه ای بگیریم… نفهمیدیم چطوری شد که یه دفعه قول دادیم حرف های سیاسی بزنیم… اون هم درباره عراق. مثل این که حواسمون نبود که اینقدر رادیو تلویزیون، روزنامه ها، سایت ها و علی الخصوص پروفسور کاندولیزا رایس! درباره عراق حرف حسابی زده و می زنن که دیگه حرفی برا گفتن باقی نمی مونه… تازه حسابش رو بکنید که طرف آدم هم خوانندگان سپیدار باشن که ماشالله خودشون آخر آگاهی سیاسی و کمالات دیپلماتیک هستن و صدتای کاندولیزا حساب و کتاب حالیشون هست… 

… ولی خب،‌ هرچی فکر کردم دیدم انصافا راه در رو نداره… قول دادیم باید عمل کنیم… این بود که شروع کردیم به "کیبورد فرسایی"،  "تا چه قبول افتد و چه در نظر آید"…

 

کلمه اول: صحنه عراق؛ تصویری کوچک از واقعیات دنیای امروز

 

بعضی وقت ها فکر می کنم، این صحنه عراق هم انصافا یه تصویر جمع و جوری از اوضاع احوال مناسبات جاری دنیاست. یعنی اگه آدم بتونه خوب صحنه یکی دو سال اخیر عراق رو بفهمه، به یک شناخت درست تری از چند و چون دنیای امروز و ماهیت درونی اون می رسه. فکر می کنم از یه جهت صحنه امروز عراق،  نماد پخته تر شدن آدم هاست. هم آدم های مظلوم و تحت اشغال و هم آدم های مهاجم و اشغالگر… مثل این که عراق این چند سال،‌ صحنه  بروز تجربه هایی هست که مثل اون رو در دنیای مثلا  سه چهار دهه قبل اصلا نمی شه سراغ گرفت… آدم احساس می کنه که هر دو بازیگر اصلی این صحنه یعنی مردم و علما و سیاسیون عراق از یک طرف و اشغالگران آمریکایی و دستیاراشون از طرف دیگه، به نسبت نمونه های قبلی اشغال و اشغالگری، خیلی پخته تر جلو می رن. نه آمریکایی ها،‌ که تازه تحت رهبری عقاب های کاخ سفید و تندروهای جمهوریخواه هستن، مثل آمریکایی های جنگ ویتنام عمل می کنن و نه علما و سیاستمداران عراقی که دست بر قضا خیلی هاشون هم سال های طولانی بعد از انقلاب رو در ایران گذروندن، مثل ما به مسائل نگاه می کنن. فکر کنم این یه نکته کلیدی و قابل بحثی هست تو اوضاع احوال جاری عراق.

می شه گفت که هر دوطرف به این رسیدن که با بزن بکوب و خشونت و جار و جنجال و درگیری،‌ خیلی به جایی نمی رسن. اگه هم به خصوص در بین شیعیان که اکثریت جمعیت عراق رو تشکیل می دن یه وقت هایی هیجاناتی بروز کرد،‌ به سرعت با درایت علما (بویژه آیت الله العظمی سیستانی) و سیاستمداران شیعه مهار شد و یه مسیر تلاش و مبارزه سیاسی و تعامل دو طرفه برگشت. تنها کسایی که سفت و سخت،‌ بر خشونت های کور اصرار دارن،‌ بازمانده های دارو دسته صدام و تروریست های افراطی ای هستن که هرچه خونریزی هاشون، وحشیانه تر می شه، ‌ منزوی تر می شن هم بین افکار عمومی عراقی ها و هم افکار عمومی دنیا.

به نظر شما،‌ این یه تحول حیاتی نیست که می تونه اثرگذاری های خیلی خیلی وسیعی، هم در خود عراق و هم فراتر از اون در سطح منطقه و جهان داشته باشه؟!

لطفا به این موضوع یه کم فکر کنید… تا کلمه دوم.   فعلا خدانگهدار

 

نظرات 4 + ارسال نظر
[ بدون نام ] دوشنبه 19 دی‌ماه سال 1384 ساعت 04:15 http://www.siamakold.blogfa.com

......« ای مزدا»......
...... « ازکردارهای کسی که در پی ازار جهانیان است؛ گزندی به من نخواهد رسید.».......
........«و ان کردارهای دشمنانه؛ به خود او باز خواهد گشت» ........
.......« واو را از زندگی نیک باز خواهد داشت ؛ وزندگی اش را به بدی خواهد کشانید«......
گزیده ای از گاتها

اقاقیا دوشنبه 19 دی‌ماه سال 1384 ساعت 11:47

سلام...سپیدار عزیز
من خیلی تخصصی در مسائل سیاسی ندارم.اما به تخصص شما اعتقاد دارم. موفق باشید

مجید زاغری دوشنبه 19 دی‌ماه سال 1384 ساعت 14:46 http://www.persianblog.com

سلام دکتر . پیرو صحبت هایی که چند روز قبل داشتیم باید این نکته رو به نکته های کاملا صحیح و تامل برانگیز شما اضافه کنم که امریکایی ها به نحو احسن از ظرفیت ها و قابلیت های تمامی نیروهای سیاسی داخل و خارج عراق برای پیشبرد اهداف خود در این کشور و کشورهای همسایه عراق بهره بردند... کاری که امریکایی ها پس از فروپاشی رژیم بعث در انتخاب و تشکیل اعضای شورای حکومتی عراق انجام دادند کاری بسیار برنامه ریزی شده و اصولی بود ... اونها هیچ گروه مهم عراقی اپوزیسیون رو برای تشکیل این شورا از نظر دور نداشتند و بر اساس ترکیب . قومیت . مشروعیت و میزان فعالیت و تاثیرگذاری آنها بر جامعه سهم دادند ... با نگاه عمیق تر به مسائل عراق در دو سال گذشته می توان برنامه های آتی امریکا در این کشور رو به راحتی پیش بینی کرد و البته برنامه های واشنگتن برای کشورهای همسایه عراق رو !!!

مجید زاغری دوشنبه 19 دی‌ماه سال 1384 ساعت 14:49

دکتر یادم رفت از توجهی که به پیشنهادم درباره انتخاب یک موضوع برای بحث داشتی و نخستین موضوع رو هم عراق انتخاب کردی تشکر کنم ... دوستت دارم . بدرود و داور برحق پشت و پناه همه ما

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد